Uw voordelen op een rijtje

Jaarlijkse besparing op losse inspecties

Om aan de wettelijke eisen te voldoen kunt u voor ieder toestel in de buitenruimte de leverancier vragen kwaliteitscontroles uit te voeren. Dit loopt behoorlijk in de papieren. Bij R.I. Buitenbouw betaalt u een vaste prijs per kind (€ 2) voor de volledige risico inventarisatie. Overzichtelijk en besparend!

Jaarlijkse besparing op wettelijke kennis (NEN)

Het is voor velen praktisch niet haalbaar om volledig up to date te blijven van de wettelijke veiligheidseisen. Daarnaast betaalt u ook voor de informatie van het NEN. Het levert een aanzienlijke besparing op in tijd en geld wanneer u zich niet uitgebreid hoeft te verdiepen in alle wet- en regelgeving; wanneer u aan kunt op de kundige inspecteurs van R.I. Buitenbouw.

Veilige school geeft vertrouwen

Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat veiligheid hoog in het vaandel staat. U kunt als school of kinderdagverblijf laten zien dat u de wettelijke eisen serieus neemt en het professioneel aanpakt. Maar ook voor verzekeraars bent u een aantrekkelijke klant omdat u kunt aantonen dat u gericht en planmatig bezig bent met een verantwoorde omgang met de kinderen. R.I. Buitenbouw werkt met verzekeraars aan het plan om de kosten per kind via de zorgverzekering te gaan vergoeden.

Minder risico’s, minder claims

Door het beperken van risico’s, voorkomt u grotendeels onwenselijke situaties met betrekking tot aansprakelijkheid. De school of het kinderdagverblijf staat stevig in de schoenen als het gaat om veiligheid.

Vignet gezonde school

Veilige scholen leidt tot betere prestaties. De overheid stimuleert dit door het Vignet gezonde school. Meer informatie op deze website

Totaaloverzicht in plaats van individuele situaties

Er staan wellicht diverse goedgekeurde speeltoestellen en klimrekken op het plein, maar de eisen gaan verder dan de individuele situaties. R.I. Buitenbouw zorgt voor het totaalplaatje, waarbij ieder veiligheidsaspect in acht wordt genomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Weten wat er gedaan moet worden voordat het mis gaat. Dat is het streven. R.I. Buitenbouw zorgt er voor dat u exact weet wat er gedaan moet worden om de buitenruimte veilig te maken.

Doen waar u goed in bent

Uw organisatie kan zich volledig richten op waar u goed in bent, namelijk het geven van onderwijs. Wij ontzorgen u op het gebied van veiligheid en voorzien u van professioneel advies en mogelijkheden voor de uitvoering hiervan.

Keurmerk Veilig Spelen

Bij een veilig buitenterrein hoort een Keurmerk Veilig Spelen. Iedere school en/of ieder kinderdagverblijf dat voldoet aan de eisen ontvangt het keurmerk en kan deze zichtbaar voor 12 maanden voeren. Uw school of kinderdagverblijf wordt ook vermeld op onze website. Daarmee toont u aan betrokkenen aan dat u veiligheid van de buitenruimte serieus neemt en helpt het om bewustwording te creëren bij ouders en medewerkers.

Meer dan advies

R.I. Buitenbouw beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele partijen die risicovolle situaties kunnen herstellen. Wij helpen u, indien gewenst, graag met het vinden van de juiste partij.