Veelgestelde vragen

    

Wij doen al aan veiligheidsinspecties

Veel veiligheids inspecties die tot op heden worden gedaan zijn gericht op het speeltoestel en eventueel de valdemping hieronder. Dit kan er voor zorgen dat u als beheerder een onterecht veiligheidsgevoel krijgt. Deze inspecties richten zich te gericht op hun  punt van inspectie. Het is beter om een totaalplaatje van de ruimte goed te bekijken. Vaak kan één specifiek onderwerp prima in orde zijn, terwijl de omliggende situatie de gevaren tot risico met zich mee draagt. Laat altijd de totaal check-up doen. 

Wij hebben alles in orde... denk ik

Fantastisch als bij uw organisatie veiligheid vd buitenruimte hoog in het vaandel staat. Toch is het nuttig om extern eens door te nemen of uw voorstelling juist is. Vaak op nette georganiseerde locaties kan door minimale inzet het keurmerk aan u worden overhandigt, zodat u uw veronderstelling ook naar buiten kunt brengen richting ouders en/of overheid. Zo komt u ook dichter bij het gezond scholen vignet die de overheid u graag wil aanbieden. Laat u niet verrassen door onverhoopt onveilige situaties. Doe deze controle die zo mooi aansluit op het vignet.

Onze organisatie heeft al afspraken met controles op specifieke onderdelen van onze buitenruimte

Fijn dat u al bezig bent met veiligheid van de buitenruimte. Onze controles kunnen zeer goed samengaan met reeds gemaakte afspraken van andere controles. Onze controleur kan met overlegging van deze resultaten nagaan dat onderdelen vd buitenruimte mogelijk al in orde zijn. Wel zal onze controleur een extra check doen om te kijken of er niets over het hoofd is gezien. Ook worden deze gegevens in context gezet van het gehele plaatje van de buitenruimte. Laat altijd een totaal check-up doen.

Wij gaan binnenkort nieuwbouwen, een inspectie lijkt mij niet nodig

Beheerders van buitenruimte zijn altijd verantwoordelijk voor de veiligheid hiervan. Ook al is dit voor nog maar een beperkte tijd. Laat dus ook nu een controle plaatsvinden om leed te voorkomen. Geef aan ons door waar uw ‘noodlocatie’  voor die bepaalde tijd zal zijn, dan zorgen wij voor meeverhuizen van de inspectie zodat uw tijdelijk onderkomen ook de veiligheid zal hebben die verlangt wordt. Vraag ook naar de mogelijkheid om ons mee te laten denken over inrichting van uw nieuwe of te vernieuwen locatie.

Onze locatie is splinternieuw, ik ga er vanuit dat alles in orde is

Gefeliciteerd met uw nieuwe of vernieuwde locatie. Veiligheid is iets wat dagelijkse zorg nodig heeft. Ook op nieuwe of vernieuwde locatie’s. Denk aan logboeken die wettelijk verplicht zijn. Hier kunnen wij u middels slimme online middelen prachtig ondersteunen. Ook is het goed om te beseffen dat veelal een nieuwe situatie is bedacht door architecten en anderen met de beste bedoelingen, maar niet op de hoogte zijn van risico en het vermijden hiervan. Laat altijd een controle doen om er zeker van te zijn dat leed voorkomen kan worden.

Kan ik u betrekken in vernieuwen of nieuwbouw van onze buitenruimte?

Graag willen wij meedenken in nieuwe situaties. Hier kunnen onnodige kosten worden uitgespaart om eerst de nieuwbouw te realiseren en er later achter te komen dat bij controle er onveilige situaties blijken te zijn. Belt u ons gerust voor een afspraak. Het zal u veel besparen. (Deze adviezen liggen buiten de controle’s en begeleiding hiervan. Het zal u dan ook apart worden aangeboden. Hiervoor kunt u onze tarieven altijd per mail of telefoon opvragen.

 

Als een controle verslag mij niet duidelijk is hoe kan ik dan toch verder?

Bij iedere controle hopen wij uw buitenruimte tot het gewenste veiligheidsniveau te motiveren. Vind u het lastig om de adviezen tot daden om te zetten, dan kunt u ons altijd kosteloos benaderen om u  te ondersteunen tot de oplossing. Wij werken met slimme digitale logboeken die u kosteloos bij ons kunt downloaden. Ook hebben wij een uitgebreide keten van bedrijven die voor deze bepaalde klussen zijn geselecteerd. Of  wij helpen u om een plan te maken om bijv. samen met ouders werkzaamheden op te pakken zodat toch die gewilde veiligheid ook bij uw buitenruimte binnen bereik zal liggen. Kijk op deze site voor waar uw vragen kunt deponeren en onze openingstijden voor telefonisch contact. Of selecteer één van onze bedrijven die voor u de klus kunnen klaren.

Hoe kan ik u het beste bereiken?

U kunt ons 24 uur per dag bereiken via de mail. Wij zorgen er voor dat u binnen 24 uur een reactie van ons heeft die u verder kan helpen om uw probleem op te lossen. Ook kunt u ons telefonisch benaderen. Kijk voor de openingstijden van het telefooncontact op deze site. Meestal zullen wij u doorverbinden met de juiste persoon of partij die uw probleem kan oplossen. Op elke pagina van onze site vindt u het icoontje die u kunt aanklikken om direct lid van onze Risico inventarisatie te worden.